مینی چیلرچیست؟


مینی چیلر دستگاه سرد کننده آب می باشد که بعد از سرد شدن، آب سرد را با پمپ برای مصرف های سرمایشی پمپاژ می کند. اگر از مینی چیلر به عنوان سیستم سرمایش ساختمان استفاده شود، آب سرد با کمک پمپ به فن کویل ها یا هواسازهای داخل ساختمان پمپاژ شده و در آنجا کار سرمایش هوا را انجام می دهد و اگر مینی چیلر به عنوان سیستم سرمایش صنعتی به کار گرفته شود، آب سرد وارد یک مبدل حرارتی یا دستگاه صنعتی مورد نظر می شود و دمای آن را کم می کند. پر استفاده ترین نوع از این سیستم، مینی چیلر تراکمی هوا خنک می باشد. هوا خنک به این معنی است که کندانسور دستگاه از لوله هایی از جنس مس فین دار تولید شده که توسط فن خنک می شود و بر عکس نوع دیگر آن، هیچ نوع مصرف آبی ندارد. یعنی جهت خنک کردن کندانسور به برج خنک کننده و بخش های مختلف آن نیازی ندارد. مینی چیلر تراکمی کاملاً شبیه چیلر تراکمی بر پایه سیکل تبرید تراکمی (کمپرسور ، اواپراتور ، کندانسور ، شیر انبساط و مبرد) کار می‌کند (کاملا طریقه کار یکسانی دارند) و در مداری بسته کار سرد کردن آب را انجام می دهند.

کاربرد مینی چیلرها در تهویه ساختمان


 در هر بخش از ساختمان یک یا چند فن کویل به شکل های متفاوتی مانند سقفی ، زمینی و دیواری نصب می شود و سیستم مینی چیلر با خنک کردن آب و پمپاژ آن به فن کویل ها ، کار سرمایش هوا را انجام می دهد. جهت گرمایش هم فقط لازم است که به جای آب سرد ، آب گرم از یک پکیج دیواری یا زمینی گازسوز و یا یک بویلر موتورخانه به فن کویل پمپاژ شود.

سوالی که ممکن است برای افراد ایجاد شود این است که آیا مینی چیلر ها به عنوان دستگاه گرمایشی هم مصارف دارند؟


جواب این سوال بله است با نصب کردن تجهیزات مخصوص، مینی چیلر می تواند آب را در زمستان گرم کند و به فن کویل ها منتقل کند ولی این روش در کشور ما توجیه اقتصادی ندارد. به این دلیل که در کشور ما همیشه گاز طبیعی با قیمت مناسب در دسترس است و دلیلی وجود ندارد که با روشن کردن کمپرسورهای مینی چیلر و با استفاده از انرژی الکتریسیته، آب را گرم نماییم (به این دلیل که هم هزینه مصرف انرژی زیاد می شود و هم استهلاک دستگاه افزایش می یابد) پس به جای آن مناسب تر است که با کمک یک پکیج یا دیگ موتورخانه ، آب را گرم کرده و به فن کویل ها منتقل کنیم و از مزایایی خوبی که گاز طبیعی در اختیار ما قرار داده است استفاده کنیم.

طریقه کارکردن مینی چیلر

کارکردن چیلر به این شکل است که به وسیله سیکل یا چرخه فشرده سازی آبی که در چیلر خنک شده  است، به وسیله لوله کشی به محیط مورد نیاز و دستگاه مبدلی که طراحی شده است (فن کویل ـ هواساز) جریان می یابد و هوای محیط  با عبور کردن از کویل مبدل خنک می شود. در ساختمان داخلی چیلر برای اینکه پمپ و منبع انبساط تعبیه و نصب شده دیگر نیازی به لوله کشی و پمپاژ کردن آب از موتورخانه نمی باشد؛ در حقیقت لوله کشی در داخل ساختمان خواهد بود و با توجه به اینکه چیلر در تراس و یا پشت بام نصب شده است، با استفاده از لوله کشی از دستگاه چیلر به فن کویل یک راه ارتباطی ایجاد می شود و آب سرد تولید شده از مسیر پمپ به کویل‌های درون فن کویل‌ها منتقل می‌شود.

همان طور که گفتیم، چیلر برای سرمایش محیط و خنک کردن دستگاه‌ها و سیستم‌های صنعتی و در منازل مسکونی، اداره ها، مرکزهای تفریحی و کلا در فضا‌‌های سرپوشیده استفاده می شود، اما به این نکته توجه کنیم که آب سردی که تولید می شود به چه منظوری کاربرد دارد و اینکه تا چه مقداری نیاز است که دمای آب کم شود لازم است که توضیح دهیم که دمای بالای صفر درجه در فضاهایی که سرپوشیده هستند و تهویه مطبوع و آب سردی که با دمای زیر صفر تولید می شود، برای خنک کردن دستگاه‌های صنعتی کاربرد دارد.

مزایای استفاده کردن از مینی چیلر

  • وزن کم
  • صدای کم
  • طول عمر بالا
  • عدم نیاز به برج خنک کننده
  • از تناژهای 3 تن تبرید تا 10 تن تبرید
  • مستقل بودن هزینه ی واحد ها از همدیگر
  • نصب کردن سریع و تعمیر و نگهداری راحت
  • قابلیت کارکرد دستگاه در چهار فصل
  • قابلیت کارکرد در منطقه های خشک و حاره ای
  • نیاز نداشتن به فضای نصب بزرگ به دلیل حجم کم
  • اشغال نکردن فضای سقف کاذب برای کانال کشی
  • قابلیت نصب کردن در فضای آزاد مانند تراس واحد یا پشت بام
  • استقلال دمای همه اتاق ها از یکدیگر با استفاده فن کویل

هم ‌اکنون استفاده کردن از مینی چیلر و فن کویل را می توان از لوکس ترین سیستم های تهویه دانست.

کاربرد مینی چیلرها

این دستگاه در حقیقت چیلر کوچکی می باشد که کاربرد آن در آپارتمان ها و ساختمان هایی که می خواهیم سرمایش و یا گرمایش مستقلی داشته باشند و مشکلات مرتبط با موتورخانه مرکزی را نداشته باشند استفاده می شود. در این شرایط در هنگام تغییر فصل در پاییز یا بهار ممکن است بعضی از ساکنین ساختمان ها تمایل داشته باشند از سیستم گرمایی و بعضی هم تمایل داشته باشند از سیستم سرمایی استفاده کنند در این روش ساکنین هر واحد از آپارتمان ها قادر هستند سرمایش و یا گرمایش را انتخاب کنند.

عملکرد مینی چیلرها

در چیلرهای هواخنک، گاز مبرد به واسطه کمپرسور مینی چیلرهای هوایی فشرده می شود. گاز متراکم شده با فشار و دمای بالا به کندانسور وارد می شود و در یک مداربسته سرد سازی آب انجام و بعد از سرد شدن مایع می شود.

محل نصب مینی چیلرها

مینی چیلرها قابلیت نصب در تراس یا پشت‌بام ها دارند.

در زمان  نصب و جا گذاری مینی چیلرها باید به صدا و لرزش مینی چیلر و شرایط دسترسی به آن برای زمانی  که به سرویس و تعمیرات نیاز دارند توجه نمود. همین طور مینی چیلر باید در جایی نصب شوند که امکان گردش هوا بر روی کویل کندانسور آن به راحتی انجام شود.

وجود داشتن کفشوی در اطراف مینی چیلر برای تخلیه شدن آب اواپراتور در فصل سرمای سال  و یا زمانی که سرویس و تعمیرات نیاز است از مواردی خواهد بود که باید در زمان جانمایی و نصب مینی چیلر به آن توجه نمود. پس بهتر است مینی چیلر در جایی نصب شود که در معرض و تابش مستقیم تابش آفتاب هم نباشد. برای اطلاعات بیشتر با ما در شرکت پارس تهویه گیتی تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *